Jahodový koláč

Zapečené jahody

s rebarborou a mandlovou drobenkou

Lehký bezlepkový dezert podle Kitchen story

Přísady

100 g jahod, 80 g rebarbory, 30 g třtinového cukru, ½ vanilkového lusku, máslo na vymazání formy

Na drobenku:

30 g másla, 30 g třtinového cukru, 60 g pohankové mouky, 15 g mletých mandlí, 2 lžíce mandlových lupínku, špetka soli, lžička rumu

Doba přípravy: 40 minut | Počet porcí: 2

Multifunkční parní trouba CombiSteam Pro

Trouba CombiSteam Pro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou.

1/ Připravte si suroviny

Troubu rozehřejte na 180 °C. Pečící formu vymažte máslem. Jahody dobře omyjte, zbavte zeleného stonku a překrojte na 4 díly. Rebarboru je třeba také umýt a zbavit tvrdé slupky. Pokud máte rebarboru mladou, loupat ji nemusíte. Nakrájejte ji na menší plátky a smíchejte s jahodami.

2/ Dolaďte ovoce sladkou drobenkou

Jahody s rebarborou vložte do připravené formy a zasypejte třtinovým cukrem. Z poloviny vanilkového lusku špičkou nože vyberte se středu všechna semínka a rozprostřete k ovoci. Ve zvláštní misce připravte drobenku. Máslo smíchejte s cukrem, mandlemi, špetkou soli a lžičkou rumu. Rukama dobře promíchejte a vytvořte drobenku, kterou posypete ovoce.

3/ Pečte dozlatova

Dejte směs zapéct do parní trouby na 30-40 minut, dokud drobenka na povrchu nezezlátne. Ovoce pustí svěží sladkokyselou šťávu, která perfektně ladí se sladkou bezlepkovou drobenkou. Dobrou chuť!