Sněhová pusinka s ovocem a krémem z mascarpone

Sněhová pusinka

S využitím robotu Assistent

Křehký dezert s ovocem se vám rozplyne na jazyku.

Přísady na sněhovou pusinku s ovocem a krémem z mascarpone

Bílkový korpus

4 bílky, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíce octa

Krém

250 g mascarpone, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce moučkového cukru

Ozdoba

Borůvky, maliny a další ovoce dle chuti

doba přípravy: 60 min. | teplota: 120 °C | pozice plechu: 2 | Pravý horký vzduch

Multifunkční parní trouba CombiSteam Pro

Trouba CombiSteam Pro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou.

Příprava

Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte je do tuha. Poté do sněhu pomalu přisypávejte cukr, který do směsi dobře zamíchejte. Nakonec k bílkům přidejte škrob a přilijte ocet.

Na plech vyložený pečicím papírem si nakreslete kolečka o průměru 7 cm a na ně ledabyle naneste sníh. Pusinky pečte v troubě vyhřáté na 120 °C přibližně hodinu.

Oslaďte mascarpone a vyšlehejte ho balonovou metlou společně se smetanou. Potřete pusinku krémem a dozdobte ji čerstvým ovocem.