Peruánské čokoládové karamelky

Peruánské čokoládové karamelky

Připravené ve stolním mixéru Masterpiece

Kdo by nemiloval delikátní chuť slaného karamelu? Jestli vám také tak chutná, máme tu pro vás rychlý recept na slané karamelky.

Přísady na 30 ks peruánských čokoládových karamelek

1 plechovka kondenzovaného mléka (400 g)

300 gramů čokolády vyrobené z Nacional cacao (příp. z jiného druhu kakaových bobů)

50 gramů burských oříšků

Mořská sůl

1 polévková lžíce medu

Drcené kakaové boby

Čistý design

U stylového a funkčního kuchyňského náčiní se prvotřídní materiály snoubí s elegantním povrchem, který lze dokonale vyčistit.

Příprava

Použijte obdélníkový plech (přibližně 15 x 20 cm) a vyložte ho pečicím papírem, mírně potřeným olejem bez výrazné chuti. Nalejte kondenzované mléko do nádobky vhodné pro ohřev v mikrovlnné troubě a zahřejte mléko, dokud nezačne bublat.

Rozdrťte kakaové boby a burské oříšky ve stolním mixéru Masterpiece s funkcí zvýšeného výkonu, aby se obě přísady důkladně rozemlely.

Smíchejte s čokoládou, mořskou solí, medem a částí drcených kakaových bobů a oříšků. Nalijte směs na plech a rozetřete po pečicím papíru.

Posypte zbývajícími drcenými kakaovými boby a troškou mořské soli. Po dobu 1–2 hodin nechejte hmotu vychladnout v ledničce a potom ji rozřežte na kousky.