Pomerančovo-ořechový koláč s fíky

Pomerančovo-ořechový koláč s fíky

Připravené ve stolním mixéru Masterpiece

Vyzkoušejte netradiční raw dezert zcela bez obsahu mléčných produktů a lepku. Jeho lahodnou chuť určitě ocení nejen alergici.

Přísady na pomerančovo-ořechový koláč s fíky

Jeden koláč o průměru 23 cm, bez lepku a mléčných produktů

Korpus:

1 šálek strouhaného kokosu
3 vrchovaté polévkové lžíce kakaového prášku
3 měkké datle bez pecek
1 polévková lžíce kokosového oleje

Náplň:

Kůra a šťáva ze tří pomerančů
2/3 šálku medu
3 šálky kešu oříšků, přes noc namočených ve vodě a vymačkaných
1/4 vanilkového lusku
1 polévková lžíce zahřátého kokosového oleje

Zdobení:

1/4 šálku drcených pistáciových oříšků (tip: pro jejich rozdrcení použijte mixér)
3 rozpůlené fíky (nebo jiné ovoce)
Jedlé květy na ozdobu

 

Čistý design

U stylového a funkčního kuchyňského náčiní se prvotřídní materiály snoubí s elegantním povrchem, který lze dokonale vyčistit.

Příprava

Nasypte všechny přísady do mixéru Electrolux Masterpiece. Stiskněte tlačítko na drcení ledových kostek a zpracovávejte po dobu 1 minuty, dokud nevznikne jemná směs. Směs napěchujte do kruhové dortové formy o průměru 23 cm tak, aby dokonale vyplnila formu.

Omyjte nádobu mixéru.

Dejte do mixéru Electrolux Masterpiece pomerančovou kůru, šťávu, med, kokosový olej a vanilkový lusk, stiskněte tlačítko „rychlost 3“ a mixujte po dobu 2 minut.

Směs nalijte na korpus a dejte koláč vychladit do ledničky (na dobu 4–6 hodin nebo přes noc).

Vychlazený koláč ozdobte ořechy, ovocem, květy a podávejte.