Snídaňový muffin

Snídaňový muffin

Tajné ingredience ve vaší kuchyni

Klasické zapékané brambory už vás nudí? Inspirujte se naším receptem na slané bramborové muffiny se sýrem a vejci.

Přísady na snídaňový muffin pečený v páře

5 nastrouhaných středně velkých červenohnědých brambor na bramboráčkovou směs, 1 střední cibule, nakrájená najemno, 1 dl mouky, 2 vajíčka, sůl a pepř, 12 kousků slaniny, 12 vajíček 

 

doba přípravy: 20 minut | teplota: 200 °C | vlhkost: střední | 700 ml | obtížnost: snadné | porce: 12

Multifunkční parní trouba CombiSteam Pro

Trouba CombiSteam Pro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou. 

Příprava

Brambory nastrouhejte nahrubo a důkladně propláchněte, dokud nebude voda čistá. Vymačkejte dosucha. Nastrouhané brambory smíchejte s cibulí, vajíčky a moukou a propracujte tak, aby se mouka rovnoměrně rozptýlila ve směsi.

Plech na muffiny vystříkejte olejem ve spreji. Do každé formičky dejte 2 polévkové lžíce směsi a rovnoměrně ji natlačte na dno a stěny. Vytvoříte si tak malý korpus.

Pečte při 200 °C po dobu 15 minut do jemně zlaté barvy, pak přidejte trochu strouhaného sýra a vyložte okolo plátkem slaniny.

Do formičky vyklepněte vajíčko a pečte zase při 200 °C 5 - 7 minut. Osolte a opepřete.