Jahodový kynutý knedlík

Jahodový kynutý knedlík

Z multifunkční parní trouby

Máte chuť na sladký oběd? Připravte si dokonalé jahodové knedlíky. 

Přísady na jahodové kynuté knedlíky

500 g polohrubé mouky, 350 g čerstvých jahod, 15 g droždí, 250 ml mléka, 1 žloutek, 30 g cukru, sůl 

Příprava

1/ Připravte si těsto

Ve vlažném mléce s trochou mouky a s cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí. Poté směs vlijeme do mísy se zbylou prosátou moukou, přidáme žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které nesmí být tuhé ani lepivé. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu na teplém místě kynout.

2/ Naplňte knedlíky ovocem

Po vykynutí těsto rozválíme na přibližně 1,5 cm silný plát a nakrájíme na stejně velké čtverce. Na jednotlivé díly těsta vložíme ovoce a pečlivě zabalíme. 

3/ Uvařte je v páře

Kulaté knedlíky necháme chvíli odpočívat pod utěrkou, poté je přendáme na děrovaný plech a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 15–20 minut. Chceme-li knedlíky přihřát, dáme je na děrovaném plechu do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 8–10 minut.