Mořský vlk pečený v solné krustě

Mořský vlk pečený v solné krustě

Z multifunkční parní trouby

Upečte rybu v solné krustě. Je to úplně jednoduché a výsledek je úžasný.

Přísady na mořského vlka pečeného v solné krustě

1 mořský vlk o váze 700 g, 700 g hrubozrnné mořské soli, 50 ml vody, citron, čerstvý tymián, 1 bílek

Příprava

1/ Připravte si mořského vlka

Mořského vlka vykucháme, odřízneme ploutve, kůži, a šupiny na rybě necháme. Omyjeme ji pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Do břišní dutiny vložíme dva plátky citronu a snítku tymiánu.

2/ Solné těstíčko

Z bílku, 50 ml vody, a hrubozrnné soli vypracujeme těstíčko. Polovinu směsi rozprostřeme na plech s pečicím papírem, doprostřed položíme rybu a celou ji přikryjeme druhou polovinou solné směsi. 

3/ Upečte rybu v troubě

Pečeme v předehřáté troubě na režim Pravý horký vzduch 200 °C, čas přibližně 30 minut. Z upečené ryby opatrně odstraníme solnou krustu a kůži. Mořského vlka vykostíme a můžeme podávat.