Těstoviny gratinované parmezánem

Těstoviny gratinované parmezánem

Tajné ingredience ve vaší kuchyni

Nemáte moc času, ale zato velký hlad? Připravte si vynikající oběd, který se uvaří skoro sám. 

Přísady na těstoviny gratinované parmezánem

1 cibule, 1 svazek petrželky, 250 g vařené šunky, 50 g parmezánu, 1 vejce, 250 ml mléka, strouhaný muškátový oříšek, 1 litr vody, špetka soli, 250 g těstovin tagliatelle

 

30 min | teplota: 180°C | režim: 2 Nízká vlhkost 700ml | obtížnost: střední | porce: 4

Multifunkční parní trouba CombiSteam Pro

Trouba CombiSteam Pro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou. 

Příprava

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Omyjte petrželku, oberte lístky a nasekejte je najemno. Šunku nakrájejte na proužky a nastrouhejte sýr.

Smíchejte vajíčko, mléko, nasekanou petrželku a špetku muškátového oříšku v misce a odložte stranou. 

Vodu přiveďte k varu a přidejte špetku soli. Těstoviny vařte o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu.

Zatímco se vaří těstoviny, rozehřejte na pánvi máslo a orestujte v něm cibuli. Slejte těstoviny, smíchejte je se šunkou a cibulkou a dejte do zapékací mísy. Těstoviny přelejte směsí vajíčka a mléka. Posypte strouhaným parmezánem.

Zapékací mísu dejte na druhou pozici roštu a použijte funkci „nízká vlhkost“. Pečte při 180 °C po dobu 30 minut.