Pečený tvarohový dort

Krémová náplň

Křupavý korpus

Jemný a krémový tvarohový dort vždy spolehlivě potěší.

Přísady do tvarohového dortu

(Jeden tvarohový dort o průměru 16 cm)

Korpus

100 g grahamových sušenek, 2 lžíce cukru, 60 g másla (rozpuštěného)

Náplň

500 g tvarohu, 2 lžíce hladké mouky, 3 středně velká vejce, 40 ml smetany ke šlehání, 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava

Mixér Electrolux Masterpiece mele keksy pro korpus dortu

1) Připravte dokonalý korpus

Předehřejte troubu na 180 °C a poté v mixéru namelte grahamové sušenky na jemné drobky. Zvolíte-li výkonný mixér Masterpiece, budete mít sušenky krásně namleté už za několik sekund. Drobky smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem a poté směs vtlačte do 16cm kruhové formy na dort. Pečte 10 minut při teplotě 180 °C, aby byl korpus příjemně křehký.

Mixér Electrolux Masterpiece
Promixujte se k lepšímu pečení

Mixér Masterpiece vytváří sametově jemné textury, od neodolatelných korpusů tvarohového dortu po krémové polévky.

Pekař nastavuje na troubě funkci PlusSteam

2) Vytvořte náplň

Rozšlehejte tvaroh na krém, poté přidejte cukr, vysokoprocentní smetanu, vanilkový extrakt, mouku a vejce. Do vnitřku trouby nalijte 100 ml vody. Otočte ovladačem na symbol PlusSteam, zahřejte troubu na 180 °C a stiskněte tlačítko PlusSteam. Během pouhých pěti minut můžete péct.

Cukrář lije hladkou směs pro tvarohový dort do kulaté formy, která je tak připravena do trouby

3) Nalijte, pečte a zchlaďte

Nalijte náplň do korpusu a pečte 15 minut při teplotě 180 °C. Poté snižte teplotu na 120 °C a pečte dalších 25 minut, nebo dokud není náplň pevná a pouze její střed vypadá vlhký a chvěje se. Vyjměte dort z trouby a položte jej na rošt. Nechte tvarohový dort zchladit, dokud zcela nedojde a je sametově hladký.