Crème brûlée

Jemný pudink

Křupavá krusta na povrchu

Klasika pro toho, kdo si potřebuje trochu osladit život.

Přísady do Crème brûlée

(Pět porcí po 100 g)

400 g smetany ke šlehání, 6 vaječných žloutků, 80 g cukru, jeden vanilkový lusk (seškrábnutá dřeň)

Příprava

Pekař míchající přísady do pudinku

1) Smíchejte pudink

Pomocí kuchyňského robota Assistent smíchejte cukr, smetanu, seškrábanou vanilkovou dřeň a vaječné žloutky, dokud nebudou dokonale propojené. Můžete si také dát načas a smíchat tyto přísady ručně. Poté směs nalijte do pečicích šálků. 

Electrolux Kitchen Assistent
Seznamte se s naším robotem Assistent

Prošlehejte a promixujte se k lepšímu pečení. S naším robotem Assistent jsou obtížné úkony lehkou prací, takže máte více času na zábavnější část přípravy jídla.

Pekař nastavuje na troubě funkci PlusSteam pro přípravu pudinku

2) Připravte troubu

Použijete-li k upečení tohoto klasického francouzského dezertu páru, zachováte tím lehkou vanilkovou chuť a konzistenci pudinku. Jednoduše do vnitřku parní trouby nalijte 100 ml vody. Otočte ovladačem na symbol PlusSteam, zahřejte troubu na 120 °C a stiskněte tlačítko PlusSteam. Troubu předehřejte po dobu 5 minut.

Pekař karamelizuje cukr na crème brûlée pomocí kuchyňského plamenometu

3) Naneste, posypte a sežehněte

Po pěti minutách, které poskytnou troubě čas přizpůsobit teplotu, můžete crème brûlée vložit do trouby. Pečte po dobu 30 minut nebo dokud se krém nebude uprostřed mírně chvět. Poté ho vložte na alespoň 3 hodiny do chladničky, dokud nebude pevný. Crème brûlée posypte cukrem a zkaramelizujte jej pomocí kuchyňského plamenometu. Tím vašim pudinkům zajistíte onu slavnou křupavou krustu na povrchu. Bon appétit!