Tajemství jedinečné chuti

Vezměte svůj oblíbený recept

A připravte ho ještě chutněji

Tajemství jedinečné chuti nespočívá pouze v ingrediencích, ale také v nástrojích, které používáte. Naše spotřebiče do vaší kuchyně přinášejí technologie používané profesionálními šéfkuchaři. S jejich pomocí připravíte dobroty jako z těch nejlepších restaurací.

Uvařte i zdánlivě nemožné

Lahodná jablka

Věděli jste, že jablek je více než 7500 druhů? Mají nejrůznější velikosti, tvary, barvy, strukturu i chuť. Jablka s pevnou dužinou mívají ostrou chuť a hodí se nejlépe do salátů. Jablka s měkkou moučnou dužinou jsou zase nejlepší na dušení a přípravu skvělé jablečné omáčky. Do jablečného koláče přidejte sladká jablka s polopevnou dužinou, ta jsou naopak nejvhodnější na pečení. Použijte multifunkční troubu s funkcí PlusSteam a upečte úžasný koláč s křupavou kůrkou a vláčnou, jemnou náplní.

připraveno pomocí trouby s PlusSteam

Pouhým stisknutím tlačítka dodáte vašemu pokrmu tu správnou dávku páry a výsledek bude vypadat a chutnat jako čerstvě přinesený z pekárny.

Pečení pomocí páry

S dávkou páry je pečení opravdu hračka. Profesionální pekárny dosahují díky páře úžasných výsledků a vy nyní můžete také. Trouba s funkcí PlusSteam přidá v první fázi pečení k horkému vzduchu páru, která zajistí lepší kynutí těsta pro úžasně nadýchaný vnitřek. Horkovzdušný ohřev poté dodá vašemu pečivu zlatavou barvu a křupavou kůrku.

Filety z čerstvého lososa s bylinkami

Úžasný losos

Jak vypadá dokonale připravený losos? Na povrchu je krásně křupavý, ale uvnitř si zachovává šťavnatost. S indukční deskou Electrolux dosáhnete tohoto výsledku bez problémů. Umožňuje totiž precizní ovládání teploty, takže máte připravovaného lososa dokonale pod kontrolou a už nikdy jej nevysušíte. Dopřejte si to nejlepší a pochutnejte si na perfektní rybě.

Indukční varná deska Electrolux Infinite Combi
Připraveno na indukční varné desce

Prvky pro regulaci teploty mají rychlou odezvu. V jediném okamžiku tak můžete přejít od prudkého opékání k mírnému varu.

Dva lahodné lososové steaky smažící se na indukční varné desce

Čím je indukce výjimečná?

Příprava jídla pomocí indukce je jednoduchá, rychlá a efektivní. Profesionální kuchaři ji milují, protože nabízí větší flexibilitu a svobodu. Přizpůsobí se nádobám a ohřeje je rychle a rovnoměrně. Tím se zkracuje čas přípravy i množství spotřebované energie. Nevyužitý povrch navíc zůstává chladný. Vaše indukční varná deska je proto bezpečnější a snadněji se čistí.

Pokrm z jemně opečeného tuňáka
Varná deska Infinite™ Combi

Tato varná deska vám poskytne svobodu k osobité přípravě jídel v hrncích a pánvích libovolné velikosti.

Indukční varná deska Infinite Combi

Naprostá svoboda tvorby

Vyjádřete svoji kuchařskou tvořivost s indukční varnou deskou Infinite™ Combi. Na ploše FreeZone lze používat hrnce a pánve libovolných rozměrů  varná deska se jim totiž přizpůsobí. Nádoby navíc po ní můžete volně přesouvat a uchovávat tak nastavenou teplotu. Díky přesným a rychlým ovládacím prvkům máte vaření vždy pod kontrolou. Ať už se pustíte do čehokoli.

Kuře pečené v parní troubě Electrolux

Upečte to nejlepší kuře

Prozradíme vám způsob, jak z vašeho pečeného kuřete dostat tu nejintenzivnější chuť. Kombinace páry a horka zajistí, že v kuřecím mase zůstane zachováno maximum živin, bude dokonale šťavnaté a se zlatou a křupavou kůrkou. 

Šťavnatý kousek kuřete připravený v páře
Parními trouba Electrolux
Připraveno pomocí parní trouby

Přidejte při vaření páru a vaše maso bude šťavnatější, chléb nadýchanější a zelenina křupavější.

Dokonale pečené kuře v parní troubě

Čím je pára výjimečná?

Páru při pečení používají špičkoví šéfkuchaři z celého světa. V kombinaci s horkým vzduchem totiž dokáže z každé suroviny dostat to nejlepší. Při pečení kuřete pára zajistí šťavnatost masa i jeho perfektní propečení. Horký vzduch se naopak postará o křupavou kůrku. Při použití páry navíc můžete péci při nižší teplotě. V mase se tak uchová více živin, vitamínů a minerálů. Se správnou troubou je snadné dosáhnout skvělé chuti – stačí přidat páru.

Sladká chuť léta

Nic nepřipomíná chuť léta tak, jako šťavnaté jahody. Jak je ale uchovat v perfektním stavu co nejdéle? Chladničky s mrazákem s technologií TwinTech® udržují ideální teplotu i vlhkost na každé polici. Pomohou vám tak uchovat potraviny čerstvé po delší dobu. Můžete se spolehnout, že vaše jahodové dezerty budou pokaždé chutnat stejně dobře, jako kdybyste si jahody zrovna čerstvě natrhali na zahrádce.

Zachovejte v potravinách živiny

Ten nejlepší chladicí systém nejenže zachová chuť jahod, ale také jejich výživnost. Uchováte si tak důležité živiny jako je vitamín C.

Sladký a barevný malinový dort
Trouba CombiSteam Pro

Vylepšete své oblíbené chutě pomocí nejmodernějších parních funkcí.

Trouba CombiSteam Pro

Jednoduchá příprava, skvělá chuť

Multifunkční parní trouba CombiSteam Pro vám nabízí nejširší možnosti využití páry při přípravě pokrmů. Pomůže vám dosáhnout dokonalých výsledků, ať už se pustíte do dezertu, masa nebo přílohy. Dostaňte z každé suroviny jen to nejlepší s nejvyšším modelem naší multifunkční parní trouby.

Americké brambory pečené v páře s bylinkami

Univerzální brambory

Brambory jsou neuvěřitelně variabilní surovina, kterou můžete zpracovávat na nespočet způsobů. Lze je uvařit v páře, rozmixovat na jemnou kaši, opékat, smažit, či gratinovat. Jsou zkrátka univerzální, dobře dostupné a chutné. Pečení v páře je ideální, chcete-li získat nadýchaný, jemně propečený střed a nádherně křupavou slupku. V parní troubě můžete péci kteroukoli odrůdu brambor, a když k nim přidáte dostatek bylinek a dochutíte česnekem, připravené dobrotě nikdo neodolá.

Lahodný bramborový salát s majonézou, bylinkami a červenou cibulí
Různé druhy brambor
Skvělý tip

Brambory ve slupce upečte v páře. Dokonale v nich tak zachováte důležité živiny jako vitamín B6 a draslík.

Mísy s různými druhy merlíku

Nenápadný poklad

Merlík čilský se pěstuje již 4000 let na svazích And a je superpotravinou v každém smyslu slova. Má vysoký obsah vlákniny a je nabitý všemi devíti esenciálními aminokyselinami. Patří do čeledi laskavcovitých, což znamená, že má blíž ke špenátu a řepě než k obilí. Díky saponinovému povrchu není quinoa přitažlivá pro ptáky ani ostatní zvířata a dá se proto téměř nazvat bio potravinou, protože při pěstování nemusí být nijak chemicky ošetřována.

Ovocná kaše s merlíkem
Merlík vařící se na indukční varné desce
PŘIPRAVENO NA INDUKČNÍ VARNÉ DESCE

Merlík však může být pro kuchaře náročnou výzvou. Jediný způsob, jak zajistit jeho dokonalou strukturu, je regulovat teplotu na indukční varné desce.

Lahodné a bohaté čokoládové sušenky brownies

Čím je indukce výjimečná?

S indukcí máte intenzitu vaření vždy pevně pod kontrolou. Můžete používat nádoby nejrůznějších tvarů i velikostí a přitom dosahovat dokonale konzistentních výsledků v celém jejich objemu. Velmi vysoké teploty, kterých s indukcí dosáhnete rychle a snadno, svědčí právě třeba merlíku. Jednoduše si ho takto opražíte do sušenek nebo brownies.

Zajímavé novinky, rady a tipy

Inspirace do vašeho mailboxu

Pravidelně vám přinášíme informace o novinkách, soutěžích i probíhajících akcích. Přihlaste se k odběru, aby vám nic z toho neuniklo.