Dodejte vaší klasice o dovolené ještě lepší chuť v páře

Naposledy aktualizováno 13.05.2020 13:41

Dovolená je skvělý čas na vaření! Můžete trávit čas v kuchyni spolu s rodinou nebo přáteli a užít si dlouhé večeře společně.



Napařování masa

Jaké maso můžete napařit? Vaření v parní troubě je vhodné pro různé druhy masa, jako je šunka, vepřové, hovězí hrudí, hovězí plec atd. Pára pomáhá uvolňovat vlákna z masa a je jemná, ale bez rozpadnutí. Drůbeži, jako je krůtí a kuřecí maso, pára pomáhá, aby bylo maso šťavnaté a vláčné. Níže najdete několik tipů a triků, jak vařit maso v páře.


Šunka

- U šťavnaté šunky začněte umístěním šunky přímo na rošt a umístěte prázdný plech pod rošt.

- Začněte vařit šunku při 100 ° C až do dosažení teploty jádra 70 ° C. (Čas, který to opravdu vyžaduje, se liší v závislosti na velikosti šunky, což je důvod, proč je nejlepší měřit teplotu jádra.) Když dosáhne správné teploty, vyjměte ji a nechte vychladnout.

- Jakmile se ochladí, šunka potřete tím, co chcete. Doporučujeme například smíchat hořčici a žloutky, když je šunka potřená, posypeme drobky chleba.

- Pak pečte na 175 ° C při suchém vzduchu, dokud není šunka upečená do zlatova (to trvá jen 5-10 minut).




Krocan

- Skvělý způsob, jak dostat krůtí maso šťavnaté i křupavé, je nejprve jej napařit na 100 ° C s plnou parou a nádivkou uvnitř.

- Umístěte teploměr do kosti a vařte, dokud nedosáhne 68 ° C. (Čas, který to opravdu vyžaduje, se liší v závislosti na velikosti vaší krůty, proto je nejlepší měřit teplotu jádra.)

- Když dosáhne správné teploty, vyjměte ji a nechte kůži oschnout.

- Po oschnutí namažte celého krocana máslem a nechte ho péct posledních 30 minut na suchý vzduch 200 ° C, aby kůže ztmavla a byla křupavá. Dobrou chuť!


Glazovaná žebra nebo hovězí hrudí

- Začněte osolením žeber nebo hovězího hrudího a nechte přes noc v solném roztoku.

- Použijte plnou páru 100 ° C po dobu nejméně 3–4 hodin v závislosti na velikosti. Žebra jsou hotová, když se maso začne snadno oddělovat od kosti. U hrudího je hotovo, když můžete lehce proříznout maso malým nožem. Nechte vychladnout. Žebra nařízněte na plátky mezi kostmi nebo nechte hrudí tak, jak je.

- Udělejte glazuru s 1 dcl hnědého cukru, 3 dcl tmavého piva, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce hořčice, špetky soli a případně špetky chilli. Smíchejte cukr a ocet v hrnci a přiveďte k varu, přidejte pivo a stáhněte teplotu, dokud nedosáhnete hustou konzistenci (cca 10-15 minut).

- Glazujte maso a zahřejte v troubě. Toto jídlo si můžete připravit den předtím a před podáváním jen polít a ohřát.


Sous-vide

Sous-vide je perfektní způsob vaření zeleniny. Je to zdravější, protože během procesu vaření se ztratí méně živin, zlepšíte přirozenou chuť a získáte lepší texturu.


Celer s opečeným máslem, tymiánem a citronovou kůrou

- Oloupejte a nakrájejte celer a vložte do sáčku na vakuování společně s rozpuštěným máslem, tymiánem, citronovou kůrou a špetkou soli

- Vařte v plné páře při 100 ° C po dobu asi 20-25 min. Ochlaďte a podávejte tak, jak je, smažte nebo grilujte


Mrkev v koření a pomerančové šťávě

- Oloupejte mrkev a vložte do sáčku na vakuování spolu s badyánem, chilli, skořicí a špetkou soli.

- Vařte v plné páře při 100 ° C po dobu asi 15–20 minut. Ochlaďte a podávejte tak, jak je, smažte nebo grilujte. Použijte šťávu na omáčku nebo dresink.


Parní kuchař jako profesionálové

Nechte trouby SteamPro povýšit vaření v páře na profesionální úroveň. Objevte funkce včetně Sous-Vide, Connected Cooking, které umožňují ovládání trouby pomocí smartphonu a asistenta vaření v páře. Trouby SteamPro jsou připraveny udělat váš každodenní život chutnější.


Objevte naše trouby SteamPro


Zhodnoťte svůj spotřebič
Zhodnoťte svůj spotřebič

Váš názor je pro nás důležitý. Ceníme si každé recenze, která hodnotí používání spotřebiče a výsledky, jichž dosahuje. Budeme proto rádi, pokud se i vy podělíte o své zkušenosti se spotřebičem.