Jak používat funkci Sous-Vide v parní troubě Electrolux

Naposledy aktualizováno 23.11.2023 14:49


Sous vide vaření a používání funkce sous vide na vaší troubě

Vaření ve vakuu neboli Sous-Vide zachovává vlhkost, vůni, živiny a chuť – touto metodou získáte vždy profesionální výsledek. Její hlavní výhodou je prakticky eliminace rizika převaření. Jídlo se pozvolna dusí ve vakuově uzavřených sáčcích a tím dochází ke zvýraznění chutí všech vložených ingrediencí. Funkci Sous-Vide najdete u modelů trouby Electrolux SteamPro.

Sous-Vide je často spojováno s masem, ale můžete tak připravovat i mořské plody, drůbež, zeleninu či brambory, a dokonce i vejce, kdy dosáhnete dokonale uvařených bílků a tekutých žloutků.  

Co budete potřebovat

Kromě vaší trouby SteamPro budete potřebovat vakuové sáčky a vakuovací zařízení. 

Sous-Vide sáčky

Vakuové sáčky Electrolux jsou vhodné do trub s funkcí Sous-Vide a jsou kompatibilní s jakýmkoli vakuovacím zařízením. Vyrábějí se z recyklovaných materiálů* a s až o 40 % nižšími emisemi CO2** než dříve, koupit je můžete zde. 

Nezapomeňte po uvaření vakuový sáček recyklovat. Předtím z něj však odstraňte všechny zbytky jídla, abyste zabránili jakékoli kontaminaci v recyklačním koši. Poté můžete sáček vyhodit do koše na recyklaci plastů.

*Sáček je vyroben z NEXT FLEX MP0X (formát > A4), který je recyklovatelný podle EN 13430 (odpovídá DIN EN 13430).

**Podle hodnocení životního cyklu (LCA) provedeného společností Electrolux

Vakuovací zásuvka

K utěsnění Sous-Vide sáčků budete potřebovat vakuovací zařízení. Existují různé stolní verze nebo vestavné zásuvky, které vám experimentování s touto metodou přípravy jídla velmi usnadní. Vyberte si vestavnou vakuovací zásuvku Electrolux a vybavte svou kuchyň profesionálním zařízením pro hladký proces vaření a pocit luxusu.



Jak používat funkci Sous-Vide

1. Naplňte zásuvku na vodu na maximální úroveň.
2. Vložte jídlo do vakuového sáčku a utěsněte. Umístěte rošt v troubě na třetí pozici a sáček na něj položte.  
3. Na troubě SteamPro vyberte funkci Sous-Vide .
4. Nastavte dobu vaření.
5. Nastavte teplotu.
6. Stiskněte START.

Tipy a triky

  • Po použití funkce Sous-Vide doporučujeme červené maso krátce orestovat na pánvi nebo na grilu pro dosažení křupavého povrchu.
  • Když vaříte několik kusů drůbeže nebo ryb v jednom sáčku, umístěte je vedle sebe, a ne na sebe, aby byly správně propečené.
  • Pokud chcete použít funkci Sous-Vide pro jídlo zmrazené ve vakuovacím sáčku, vložte ho z mrazničky rovnou do trouby. 


Další informace o konkrétním modelu trouby naleznete v uživatelské příručce. Svůj uživatelský manuál naleznete zde.

Nyní, když jste se dozvěděli o vaření sous vide, klikněte sem a zjistěte více o tom, jak vařit v páře.

Napište recenzi a vyhrajte
Napište recenzi a vyhrajte

Váš názor je pro nás velmi důležitý. Proto každého, kdo na základě registrace vyplní recenzi, automaticky zařadíme do pravidelného losování o stolní mixér Explore 7.