Naučte se základy vaření v páře

Naposledy aktualizováno 11.05.2020 13:26

Nemusíte být kuchaři, kteří vaří s párou, je to jednoduché. Dosažení křupavějších kůrčiček, nadýchaných vnitřků a svěží zeleniny nebylo nikdy snazší. A pokaždé získejte perfektní rýži, čočku a obiloviny.



Napařování rýže (basmati, paraboiled nebo jasminová rýže)

Vaření rýže v parní troubě není jen snadné, dostanete i lepší výsledek. Rýže skončí pokaždé perfektní. Každé zrnko se bude rovnoměrně vařit, ale nepřevařovat, což bude mít nadýchaný výsledek. Pokud jde o napařování vs. vaření, upřednostňujeme napařování naší rýže.


1 díl rýže smíchaný s 1 dílem vody a špetkou soli je vše, co potřebujete.


Vložte ingredience do vhodné nádoby.


Použijte plnou páru 100 ° C po dobu 20 minut. Hotovo!


Čočka a jiná zrna

Čočka má tendenci proměnit se v kaši, když se vaří v hrnci, což se nestane v parní troubě, protože pára nerozvaří čočku. Čočka bude také výživnější, když se vaří v páře, protože nevyvařuje čočku jako vařící voda.

Jak vařit čočku: 1 díl červené čočky smíchané s 1 dílem zeleniny a špetkou soli je vše, co potřebujete, vložte ingredience do vhodné misky pro troubu. Zvolte plnou páru 100 ° C po dobu 13-15 minut, hotovo!


Lahodné!

Napařování je skvělá metoda vaření pro mnoho zrn. Je to metoda vaření bez námahy a vynikající výsledek. Zkuste například napařit quinou, bulgur nebo kus kus. Stačí nastavit dobu vaření každého produktu, protože se liší.


Pára dělá dobré jídlo ještě lepší

Dopřejte své oblíbené jídlo chutnější bez dalšího úsilí. Při vaření zeleniny, ryb, masa, chleba a dokonce i zákusků použijte páru, abyste získali křupavé vnější strany a nadýchané vnitřky plné chuti.


Objevte naše pece SteamBoost



Zhodnoťte svůj spotřebič
Zhodnoťte svůj spotřebič

Váš názor je pro nás důležitý. Ceníme si každé recenze, která hodnotí používání spotřebiče a výsledky, jichž dosahuje. Budeme proto rádi, pokud se i vy podělíte o své zkušenosti se spotřebičem.