Použití funkce grilu v troubě

Naposledy aktualizováno 15.04.2020 19:59

Jednou z nejméně používanějších funkcí v troubě je nastavení funkce gril. Věděli jste, že jí můžete využívat jako náhradu zahradního grilu? 



Kdo nemá rád dobrou grilovačku? 

Opékání jídla nad plamenem má své specifické kouzlo. Ten pohled ... Zvuk ... Vůně ...



Ale příroda nám někdy nepřeje

Zima, déšť, krupobití nebo jen chlad. Grilovačka venku není vždy ten nejlepší nápad.


Bez obav

Využitím nastavení funkce grilu v troubě můžete skutečně grilovat uvnitř - po celý rok.


Jak používat funkci grilu v troubě

Už jste někdy použili nastavení grilu ve vaší troubě? Berte to jako gril vzhůru nohama. Místo tepla přicházejícího ze dna pochází shora. I když nedostanete kouřovou chuť - můžete získat křupavou kůrčičku. Recepty pro rychlé vaření na grilu fungují v troubě skvěle. Jakmile se dosáhne cílové teploty, většina trub ukončí funkci grilu - pro udržení chodu "grilu" nechte dveře trouby mírně pootevřené. Nezapomeňte jídlo pravidelně kontrolovat, aby se nespálilo.


Jak grilovat na sporáku

Proměňte svůj sporák v provizorní gril. Použijte litinovou pánev, protože si dobře udržuje teplo, zůstane horká a dodá masu chutnou kůrčičku. Položte pánev na varnou desku a zahřívejte ji na vysoké teplotě, poté teplotu snižte na střední a nechte ji tam po celou dobu vaření. Pokud pánev začne kouřit, je příliš horká. Nejlepších výsledků dosáhnete, když jídlo předem vysušíte papírovou utěrkou a lehce potřete olivovým olejem, než jej vložíte do pánve. Nezapomeňte! Jídlo neotáčejte příliš brzy - nechte ho nerušeně opékat nejméně 3–4 minuty, aby se maso uzavřelo a propeklo.