Připravte si výbornou snídani ve vaší parní troubě

Naposledy aktualizováno 11.05.2020 12:41

Začněte o víkendu hned tím, že své blízké překvapíte lahodnou snídaní. Pošírovaná vejce, omeleta a dokonce i jogurt lze bez námahy vyrobit párou.



Výborná snídaně

Věděli jste, že můžete použít parní troubu pro výrobu jogurtu? Je to snadné a skvělý doplněk pro příští víkendovou snídani (udělejte to přes noc!). Naše nové parní trouby Electrolux mají dokonce i jogurtovou funkci.

Co jde skvěle spolu s jogurtem? Mnoho věcí - ale níže je základní recept na vynikající müsli.



Granola

2 dcl arašídů, 2 dcl kešu ořechů, 2 dcl mandlí, 2dcl ovsa, 1 lžička mletého kardamonu, 2 lžíce mleté skořice, 3 až 4 lžíce medu, ½ lžičky soli

1. Jemně nakrájejte ořechy, ale ne na úplně malé kousky.
2. Smíchejte ořechy a oves, dejte do trouby a opékejte lehce. 160 ° C asi 8-10 min.
3. Smíchejte, když je vše ještě horké, s medem a kořením.
4. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.
5. Vychutnejte si to!

Zde je příklad, kdy nepoužívat páru, protože chcete suché a křupavé müsli.


Vynikající vejce

Vaření vajec v parní troubě - pára pomáhá vejce vařit jemněji, protože teplo je rovnoměrnější. To znamená, že už nejsou žádné prasklé skořápky. Kdo nemiluje pošírovaná vejce na svačinu? A s párou existuje minimální riziko selhání.

Zde je návod, jak vyrobit sázené vejce v „sáčku“ v parní troubě.


1. Začněte umístěním plastové fólie do šálku nebo sklenice. Vrazte vejce dovnitř a utáhněte a otočte plastovou fólii, abyste dostali „sáček“.


2. Položte „sáčky“ na plech do trouby a vařte v plné páře při 90 ° C po dobu cca. 6-7 min v závislosti na tom, jak chcete mít vejce uvařené.


3. Když se vejce uvaří, sundejte plastovou fólii a naložte jej na talíř. Dobrou chuť!


Pečená omeleta

Další oblíbenou snídani je omeleta nebo frittata z trouby. Budou dokonale uvařené v parní troubě, protože okolní teplo vaří vejce rovnoměrně.

- Jednoduše vložte nasekanou zeleninu (dle vašeho výběru!) do vymazané misky do trouby

- Rozšlehejte několik vajec (3-4) se solí, pepřem a trochou vody

- Vejce přidejte na zeleninu a pečte ve vlhkém prostředí při teplotě 90 ° C, dokud vejce nezačnou koagulovat, cca. 10-15 minut

- Podávejte a vychutnejte si to!


Parní kuchař jako profesionálové

Nechte trouby SteamPro povýšit vaření v páře na profesionální úroveň. Objevte funkce včetně Sous-Vide nebo Connected Cooking, které umožňují ovládání trouby pomocí smartphonu a asistenta vaření v páře. Trouby SteamPro jsou připraveny udělat váš každodenní život chutnější.


Objevte naše trouby SteamPro


Zhodnoťte svůj spotřebič
Zhodnoťte svůj spotřebič

Váš názor je pro nás důležitý. Ceníme si každé recenze, která hodnotí používání spotřebiče a výsledky, jichž dosahuje. Budeme proto rádi, pokud se i vy podělíte o své zkušenosti se spotřebičem.