Upečte si skandinávské pečivo (fika) v páře

Naposledy aktualizováno 11.05.2020 14:09


Skandinávská tradice pečení (fika) může být pro každého. Použijte parní troubu k vylepšení svého oblíbeného pečiva.



Oblíbené fika 

Pára je vynikající pro sladké pečivo, jako jsou muffiny a piškotové dorty. Pomáhá zvedat těsto a dodává mu vzduch, který potřebuje. Získejte křupavou pečivo zvenčí a nadýchané uvnitř.


Recept: anglické borůvkové muffiny

Ingredience na těsto (A)
350 g hladké mouky, 115 g třtinového cukru, 20 g prášku do pečiva (pro sladké produkty)

Ingredience na těsto (B)
2 celá vejce, 200 g borůvek, 370 ml plnotučného mléka, 90 g rozpuštěného másla.

Příprava: 15 minut

Příslušenství: Jednotlivé misky na muffiny

Do mísy vložte mouku, cukr a prášek do pečiva. V další misce smíchejte vejce s mlékem, studeným rozpuštěným máslem a borůvkami.
A. Nalijte tekutou směs (B) do směsi suchých ingrediencí (A) a promíchejte jen tak, aby se ingredience smíchaly.
B. Nalijte těsto do máslem vymazaných muffinových formiček a pečte ve spodní části trouby.

Pečte při nízké vlhkosti 170 ° C po dobu 25-30 minut


Pečte domácí řemeslný chléb

Pečte velký chléb pouhým stisknutím tlačítka. Trouby SteamBake používají páru ke kynutí těsta, rychle kyne a má nadýchané vnitřky. K dosažení nádechu dokonalosti se používá pravidelné suché teplo, které způsobuje, že je kůrka křupavá a zlatohnědá.


Objevte naše trouby SteamBake


Zhodnoťte svůj spotřebič
Zhodnoťte svůj spotřebič

Váš názor je pro nás důležitý. Ceníme si každé recenze, která hodnotí používání spotřebiče a výsledky, jichž dosahuje. Budeme proto rádi, pokud se i vy podělíte o své zkušenosti se spotřebičem.