Připravte si v parní troubě zdravé občerstvení

Naposledy aktualizováno 11.05.2020 14:01

Konzervované, nakládané nebo sušené - parní trouba vytváří zdravé a chutné občerstvení z vašeho oblíbeného ovoce a zeleniny.



Získejte občerstvení

Vytváření zdravého občerstvení doma je snadné - stačí vybrat své oblíbené ovoce nebo zeleninu, které jsou aktuálně v sezóně. Pak se můžete pokusit o jejich zavařování nebo sušení. Konzervované ovoce je skvělé na snídaňové kaše nebo jako polední občerstvení. Nakládaná zelenina je skvělou přílohou nebo před večeří. Při sušení ovoce nebo zeleniny získáte zdravé lupínky, které si každý zamiluje.



Konzervace nebo nakládání ovoce a zeleniny

Když děláte džem nebo okurky, proč nevyužít své funkce páry. Nejprve se ujistěte, že máte čisté sklenice, a poté na 10 minut napařte sklenice a víka v plné páře. Po napařování je vyjměte (budou horké!) A ujistěte se, že přebytečné vody se zbavíte tak, že je položíte vzhůru nohama na mřížku.

Dalším krokem je naplnění sklenice tím, co chcete zavařit - zkuste, co je v sezóně ve vašem regionu, většina věcí funguje dobře! Po naplnění zavřete víkem a použijte páru v troubě. Čas se liší v závislosti na receptu, který děláte, ale když uslyšíte cvaknutí z víček, je obvykle čas vytáhnout sklenice z trouby.

Jak uchovat čerstvé ovoce a zeleninu? Existuje celá řada různých receptů, ale obecně platí, že se sklenice naplní produktem (celým nebo sekaným), kořením nebo dochucovadlem a poté se zalije tekutinou, než se dostane do parní trouby.


Výroba sušených zdravých svačinek

Při sušení ovoce a zeleniny nepotřebujete parní troubu (i když některé z našich parních trub Electrolux mají speciální program sušení), ale je to jeden ze způsobů přípravy zdravých svačinek, které jsou buď sladké nebo slané. Níže je jeden z našich oblíbených, ale vyzkoušejte to, co se líbí vám nebo co je v sezóně.


Jak sušit ovoce: Jablečné lupínky

2 jablka Granny Smith, 1 lžíce práškového cukru


Jablka nakrájejte na tenkou vrstvu pomocí struhadla.


Plátky položte na silikonový list nebo papír na pečení.


Jablka poprašte cukrem a pečte při 85 ° C (nebo použijte program sušení) po dobu 1 ½ hodiny. Vychutnejte si je!


Křupavé, zlatohnědé a dokonale nadýchané

U trub SteamCrisp je pravidelné teplo kombinováno s párou, takže vaše pokrmy jsou křupavé a zlatohnědé na vnější straně, zatímco vnitřky jsou nadýchané, plné živin a chutí dokonale.


Objevte naše trouby SteamCrisp


Zhodnoťte svůj spotřebič
Zhodnoťte svůj spotřebič

Váš názor je pro nás důležitý. Ceníme si každé recenze, která hodnotí používání spotřebiče a výsledky, jichž dosahuje. Budeme proto rádi, pokud se i vy podělíte o své zkušenosti se spotřebičem.