Začínáme v parní troubě

Naposledy aktualizováno 11.05.2020 13:09


Vítejte v ukážce každý den s párou! Ukážeme vám několik tipů a triků, jak může vaše parní trouba přinést při vaření to nejlepší.



Vítejte

Gratulujeme k vaší parní troubě! Ať už se jedná o nový nákup, nebo pokud jste již nějakou dobu měli parní troubu, pára je skvělý způsob vaření. Když začnete používat páru, objevíte výhody sami - ale také vám představíme, proč je pára skvělá pro vaření všeho od každodenního jídla až po občerstvení, svačinu nebo večeři při zvláštních příležitostech.

Vítejte ve světě páry!


Nádoba na vodu

Největší rozdíl parní trouby od klasické horkovzdušné trouby je ten, že parní trouba vaří s párou. K tomu potřebuje nádobu na vodu, která musí být naplněna vodou, aby trouba správně fungovala. Teplo z trouby pak promění vodu v páru.

Na parních troubách Electrolux je nádoba na vodu umístěna v pravém horním rohu parní trouby. S výjimkou trouby SteamBake, kde je místo pro vodu umístěno v dutině ve spodním patře trouby. Před zahájením vaření se ujistěte, že je voda doplněna.


Hladiny páry

Další věcí, kterou je třeba poznamenat, jsou různé úrovně páry, které můžete použít při vaření, na parních troubách Electrolux se nazývají plná pára, vysoká vlhkost, střední vlhkost a nízká vlhkost. Obecně lze říci, že tyto různé úrovně páry dobře fungují:

- Plná pára používá nepřetržitou páru pro zdravé a chutné jídlo. Ideální pro šetrné vaření surovin, jako je zelenina, rýže, kuskus a mořské plody (ryby, mušle a krevety).

- Vysoká vlhkost kombinuje horký vzduch s párou pro jemná jídla. Ideální pro chutná jídla jako pudinky, ovocné koláče, teriny a ryby.

- Střední vlhkost kombinuje horký vzduch s párou pro jemné dušení. Ideální pro dušené maso nebo pečené ryby, jakož i pro pečení chleba a sladkých těst.

- Nízká vlhkost kombinuje horký vzduch s párou pro šťavnaté a křupavé jídlo. Ideální pro maso, drůbež, ryby, gratinovaná jídla, pečenou zeleninu i pro pečení koláčů, muffinů a sušenek.


Pára dělá dobré jídlo ještě lepší

Dopřejte si své oblíbené jídlo chutnější bez dalšího úsilí. Při vaření zeleniny, ryb, masa, chleba a dokonce i zákusků použijte páru, abyste získali křupavé vnější strany a nadýchané vnitřky plné chuti.


Objevte naše trouby SteamBoost




Zhodnoťte svůj spotřebič
Zhodnoťte svůj spotřebič

Váš názor je pro nás důležitý. Ceníme si každé recenze, která hodnotí používání spotřebiče a výsledky, jichž dosahuje. Budeme proto rádi, pokud se i vy podělíte o své zkušenosti se spotřebičem.