Trouby

Vařte, pečte, grilujte v jedné multifunkční troubě. Nebo jděte ještě dál a  pořiďte si multifunkční parní troubu, která vašim pokrmům dodá šťavnatost uvnitř a křupavost navenek. 

S výběrem vám poradí náš videoprůvodce.

Jak vybrat parní trouby

Nevíte si rady s výběrem parní trouby? Pomůžeme vám. Náš videoprůvodce vám vysvětlí hlavní rozdíly mezi jednotlivými typy a poradí, na které parametry se zaměřit, abyste si pro sebe zvolili tu pravou. 

Proč vařit v páře?

Příprava pokrmů v páře je rychlejší, zdravější a úspornější. Je to skvělý způsob, jak zvýraznit přirozenou chuť, snížit spotřebu soli a tuku a v surovinách zachovat maximum živin. Parní technologie v troubách Electrolux udržuje konstantní teplotu a vlhkost pro rovnoměrné propečení bez vysušování. V páře navíc nemůžete nic připálit, a proto se i vnitřek parních trub lépe a snadno čistí.

Parní trouba Electrolux s teplotní sondou

Výhody parních trub

V multifunkční parní troubě můžete péct, dusit, vařit, nechat kynout těsto, zavařovat i sušit, ohřívat hotové jídlo nebo talíře. Pára nepřenáší pachy, proto bez problému připravíte různé pokrmy současně. Vestavné parní trouby SteamPro a SteamBoost mají více úrovní páry, a uvaří tedy cokoli, od masa, ryb, zeleniny až po domácí pečivo. Součástí jejich vybavení je teplotní sonda pro precizní propečení nebo funkce Sous-Vide pro vaření ve vakuu. Trouba SteamCrisp s jednou úrovní páry je ideální hlavně na pečení domácího chleba, housek, koláčů a jiného pečiva.

Detail trouby

Steamify® – vždy přesná dávka páry

Netřeba se obávat, že při vaření použijete příliš málo nebo naopak příliš mnoho páry. Funkce Steamify® u vestavných parních trub SteamPro a SteamBoost se stane vaším spolehlivým asistentem. Pomůže vám správně regulovat množství páry, takže vykouzlíte chutnější pokrmy ještě snadněji. Stačí nastavit požadovanou teplotu a Steamify® automaticky přidá správné množství páry. Dopřejte si zdravější a chutnější jídla, připravená tím nejšetrnějším způsobem.

Pečivo z trouby s funkcí SteamBake

SteamBake pro nadýchané a vláčné pečivo

Vestavnou troubu s parní funkcí SteamBake ocení každý, kdo rád peče. Cokoli. Buchty, koláče, kváskový chléb… Trouba přidá na začátku pečení k horkému vzduchu páru a tím umožní těstu krásně dokynout, aby bylo nadýchanější a vláčnější. Horký vzduch pak vykouzlí na povrchu křupavou kůrku. Tak pozvedněte své pečení na profesionální úroveň.

4 úrovně páry: 25 %, 50 %, 80 % a 100 %, Funkce Sous-Vide a a Steamify

  • Pečivo, moučníky a koláče
  • Maso a drůbež
  • Ovoce, zeleninu a ryby
  • Sous-vide

3 úrovně páry: 25 %, 50 % a 100 %, Funkce Sous-Vide

  • Pečivo, moučníky a koláče
  • Maso a drůbež
  • Ovoce, zeleninu a ryby

1 úroveň páry: 25 %

  • Pečivo, moučníky a koláče
  • Maso a drůbež

Manuální aktivace páry na začátku pečení

  • Pečivo, moučníky a koláče

Jídla jako z restaurace díky páře

V troubě 900 SteamPro s funkcí Steamify® můžete péct maso, zeleninu i moučná jídla, připravovat pokrmy v páře anebo metodou Sous-Vide, a to všechno na profesionální úrovni. Dopřejte si jídla jako z prvotřídní restaurace. Stačí zvolit teplotu a funkce Steamify® automaticky zvolí správnou dávku páry.

Parní trouba 900 SteamPro

Parní trouba 900 SteamPro

  • Objevujte možnosti metody Sous-Vide
  • Automatické nastavení správného množství páry s funkcí Steamify®
  • Jednoduché ovládání díky konektivitě
  • Precizní pečení s teplotní sondou
  • Dotykový displej s praktickým průvodcem

Vyplňte recenzi a můžete vyhrát mixér

Koupili jste si některý z našich spotřebičů? Až ho doma zapojíte a vyzkoušíte, vyplňte nám prosím recenzi. Zajímá nás, jak vám naše spotřebiče pomáhají zvládat každodenní péči o vaši domácnost. A zajímá to i ostatní, kteří o koupi teprve uvažují. Každého recenzenta zařadíme do pravidelného losování o stolní mixér Explore 7.

Exkluzivní kurzy vaření

Pára dokáže zvýraznit přirozenou texturu, chuť a barvu surovin, ale především uchovat v jídle cenné vitamíny. Chcete se naučit připravovat vynikající pokrmy, na jaké jste zvyklí z nejlepších restaurací? Zúčastněte se našeho kurzu vaření.