OBJEVTE

Sporák s funkcí SteamBake

Nedělní koláč bude nezapomenutelný

Jablkový závin, narozeninový dort nebo svatební koláčky budou ještě chutnější, když při pečení použijete trochu páry. Díky páře bude pečivo nadýchané, uvnitř dostatečně vláčné a na povrchu krásně křupavé. Funkci SteamBake najdete v nabídce plynových, elektrických i indukčních sporáků.

  • Different types of fish and meat
    1
    Sporák s indukčním varným panelem

    Indukční varný panel je rychlý, bezpečný a snadno se čistí. Trouba peče pěkně ze všech stran díky rovnoměrnému proudění vzduchu uvnitř celého prostoru. Elektronický časovač hlídá nastavenou dobu a po jejím uplynutí se spotřebič automaticky vypne. Teleskopická kolejnice usnadňuje manipulaci s roštem nebo plechem. Katalytická vrstva uvnitř trouby zaručuje jednoduchou údržbu.

  • A selection of vegetables likes aubergine
    2
    Elektrický sporák

    Keramický povrch varného panelu se velmi snadno čistí. Díky rovnoměrnému proudění horkého vzduchu se všechno v troubě upeče stejně dokonale. Nechybí elektronický časovač a některé modely jsou uvnitř opatřeny katalytickou vrstvou pro bezproblémovou údržbu. Elektrické trouby s funkcí SteamBake se nabízejí v bílém provedení nebo v provedení Inox (nerez v úpravě proti otiskům prstů).

  • Pickle and jam
    3
    Plynový sporák

    Spolehlivá klasika, která nezklame. Křupavá a chutná jídla vykouzlíte i na plynu. Některé modely plynových sporáků jsou vybavené elektronickým displejem, minutkou a časovačem. Vybírat můžete mezi bílým provedením nebo verzí Inox (nerez v úpravě proti otiskům prstů).

  • Osoba lijící vodu do vnitřku trouby
    Krok č. 1

    Před zapnutím funkce nalijeme do prohlubně na dně trouby 100 ml vody.

  • Tlačítko SteamBake multifunkční trouby
    Krok č. 2

    Zvolíme funkci horkovzdušného pečení SteamBake a nastavíme správnou teplotu.

  • Chléb pečící se v troubě Electrolux
    Krok č. 3

    Stiskneme tlačítko funkce SteamBake. Na světelném LED displeji se funkce zobrazí jako aktivní. Troubu necháme 5 minut předehřát.

Čerstvý, křupavý chléb

Neexistuje snad nic lepšího než se v neděli ráno probudit vůní čerstvě upečeného chleba. Zkusili jsme upéct chléb v tradiční horkovzdušné troubě a také s programem SteamBake. Podívejte se na video a uvidíte sami. Rozdíl je patrný na první pohled! Chléb upečený s pomocí páry je větší, nadýchanější a má lepší barvu. Ne náhodou používají páru i profesionální pekaři.

Sušené ovoce a zelenina

Sušené ovoce a zelenina jsou plné vitamínů a mnohem zdravější k mlsání než smažené chipsy. Připravte si je sami v pohodlí domova. V troubě s funkcí SteamBake snadno zvládnete usušit nejen různé druhy ovoce, ale třeba i červenou řepu nebo papriku. Dokonce si můžete nastavit, jak moc chcete mít kousky křupavé a šťavnaté.

Image text

Fantastické kompoty a zavařeniny

Zavařování nikdy nebylo tak snadné! V troubách s funkcí SteamBake můžete nejen zavařovat, ale pára vám pomůže i sterilizovat skleněné láhve na zavařeniny. Horká pára zničí bakterie, a tak máte jistotu hygienicky čistých láhví. Žádný nálev, kompot ani povidla se vám v nich nezkazí.

Image text
Image text
  • Čokoládovojogurtový muffin
    1
    Čokoládovojogurtový muffin

    S trochou páry bude těsto jemné a vláčné, přidáním kousků čokolády sladké.

  • Skořicovojablečný šnek
    2
    Skořicovojablečný šnek

    Skořice a jablka jsou léty osvědčenou dvojicí. Recept jsme trochu vylepšili přidáním jablek upravených v páře a výsledek je skutečně skvělý.

  • Domácí bagel
    3
    Domácí bagel

    Vzhledem připomíná koblihu, chuťově spíš housku. Ve skutečnosti je to něco mezi tím. Sladké pečivo, bohatá chuť, zkrátka radost se zakousnout.