
Jak se vaří ve vakuu
Na jídelním lístku v luxusních restauracích často narazíte na pojem Sous-Vide. Česky bychom řekli „ve vakuu“. Suroviny se dají do vzduchotěsného obalu a vloží na několik hodin do trouby s konstantní teplotou přibližně 55-60 °C. Takto lze upravovat maso, ryby i zeleninu. Potraviny si zachovají svou přirozenou chuť, barvu i vůni. Jsou šťavnaté
a plné živin. Pojďte si tuto metodu zkusit na našem exkluzivním kurzu pod taktovkou Jirky Hilgarta. Uvaříte si kompletní tříchodové menu, na kterém bude glazovaná mrkev jako předkrm, hlavní chod v podobě vepřové panenky s janovským pestem a jako dezert hruška s redukovaným balsamicem.

Na co se můžete těšit?
Naučíme vás, jak při vaření dostat z jednotlivých surovin chuťové maximum. Naše kurzy jsou skutečně praktické a všechny poznatky snadno využitelné i doma v kuchyni. Co vás tedy čeká?
- Vyzkoušíte si připravit kompletní tříchodové menu.
- Naučíte se vařit profi metodou Sous-Vide.
- Dozvíte se tipy a triky, které používá Jirka Hilgart.
- Vychutnáte si vybraná vína z nabídky kuchařských škol.
- Užijete si zábavný večer s dalšími gastronadšenci.

Cena a termíny
Cena exkluzivního kurzu pečení činí 1 900 Kč za dvě osoby. Kdy a kde se kurzy konají?
- 10. 5. 2018, Kuchařská škola AvantGarde, Evropská 17, Praha 6
(budova PPF) - 21. 6. 2018, Kuchařská škola Borgo Agnese, Kopečná 43, Brno
Chcete se zúčastnit? Přihlásit se můžete e-mailem, který pošlete na adresu petra@doblogoo.cz, nebo telefonicky na čísle +420 604 656 322.
Sympatický kuchař

Jiří Hilgart
Jirka hrál 10 let v symfonickém orchestru na kontrabas, ale stále váhal, jestli je klasická hudba to, čemu se chce v životě věnovat. Úspěch v kuchařské soutěži Masterchef Česko rozhodl o tom, že přednost dostane kariéra v gastronomii. A tak se vaření změnilo z koníčka v regulérní zaměstnání. Jirku baví sledovat aktuální kulinářské trendy i nově otevřené nebo oceněné podniky. V kuchyni preferuje čerstvost, jednoduchost a jídlo, které díky správné kombinaci surovin zkrátka funguje.
Školy vaření

Lightstyle studio
Jedinečnou příležitost pozvednout své kuchařské umění a vyzkoušet si naše vysněné kuchyňské spotřebiče máte na kurzech vaření v moderním Lightstyle studiu v Praze 9. Dopřejte si skvěle strávený večer plný nových chutí, inspirací a nevšedních kulinářských zážitků.
Kde školu najdete: Žitenická 871/7, Praha 9 – Prosek
Začátek kurzů: 18 hod

Borgo Agnese
Oblíbená brněnská restaurace Borgo Agnese, která vám otevře svou kuchyni, vznikla v roce 2008. Zaměřuje se zejména na přípravu pokrmů ze středomořské kuchyně s hlavním důrazem na čerstvost podávaných surovin s využitím sezónních produktů.
Kde restauraci najdete: Kopečná 43, Brno
Začátek kurzů: 17 hod