Přísady do piškotového dortu s čokoládou
(Jeden čokoládový dort o průměru 16 cm)
Piškotový dort
3 velká vejce, 80 g cukru, 30 g bramborového škrobu, 40 g mouky, 2 lžíce kakaa na pečení, 1,5 lžičky kypřícího prášku
Náplň z tmavé čokolády
200 ml smetany ke šlehání, 90 g cukru, 260 g nasekané tmavé čokolády, 30 g másla
Příprava

1) Připravte směs
V mixovací nádobě rozšlehejte tři vejce s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Směs nalijte do mixéru a šlehejte, dokud se objem neztrojnásobí. Poté prosejte bramborový škrob, mouku, kakao a prášek na pečení. Přidejte do našlehaných vajec s cukrem. Těsto nalijte do 16cm kruhové formy na dort. Chcete si usnadnit šlehání? Použijte náš kuchyňský robot Assistent.

2) Pára zajistí nadýchanost
Do vnitřku parní trouby nalijte 100 ml vody. Otočte ovladačem na symbol PlusSteam, zahřejte troubu na 180 °C. Stiskněte tlačítko PlusSteam a počkejte pět minut. Vložte dort do trouby a pečte 25 minut nebo dokud není těsto hotové. Před ozdobením nechte dort zchladnout na roštu.

3) Vytvořte krémovou náplň
V hrnci přiveďte k varu vysokoprocentní smetanu a cukr. Používáte-li indukční varnou desku, bude to v mžiku. Horkou smetanovou směsí přelijte máslo a nasekanou tmavou čokoládu. Nechte dvě minuty odležet a poté rozšlehejte, dokud směs nebude sametově jemná.

4) Zkompletujte svůj dort
Nyní piškotový dort rozkrojte podél na dva stejné díly. Jednu půlku dortu potřete polovinou náplně. Druhou půlku dortu vložte na první a potřete zbytkem náplně až po okraj. Vložte dort do chladničky na přibližně 20 minut nebo dokud náplň neztuhne. Pochutnejte si a nezapomeňte se rozdělit!