Chipsy z řepy

Chipsy z řepy

s chipotle omáčkou

Honí vás mlsná? Připravte si chipsy z červené řepy s pikatní chipotle omáčkou. Snadné, rychlé a návykové.

Ingredience

Ingredience na chipsy:

2 červené řepy, 2 oranžové řepy, hrubá mořská sůl, 3 snítky tymiánu, olivový olej

Ingredience na chipotle omáčku: 

150 g majonézy, 100 g bílého jogurtu, ½ chipotle in adobo (asi 100 g), 2 lžíce brusinkového džemu nebo kompotu, hrst nasekaného koriandru (může být petrželka), 2 lžíce kondenzovaného (slazeného) mléka, šťáva z limetky a třtinový cukr na dochucení, sůl a pepř

Příprava: 30 minut
Množství: 2 plechy

Postup

1. Očistěte řepy, můžete je i oloupat. Nakrájejte je na rovnoměrně tenké plátky. Přendejte na plechy vyložené pečicím papírem, osolte, přidejte snítky tymiánu a zakapejte olivovým olejem. 

2. Pečte v předehřáté troubě při 200°C dokřupava, asi 20 minut. Záleží na tom, jak tlusté jsou plátky. Podávejte s chipotle omáčkou.

3. Smíchejte majonézu s jogurtem, chipotle omáčkou a brusinkovým džemem nebo kompotem. Rozmixujte.