Ochutnejte kakaové pařené buchty

Kakaové pařené buchty s vanilkovým krémem

od @muz_v_zastere

RECEPT: (na 8 velkých buchet)

Těsto:
550 g polohrubé mouky
20 g kakaa
50 g krystalového cukru
1 vejce
300 ml mléka
20 g čerstvého droždí
Špetka soli
Bílá čokoláda, maliny a džem k plnění
Krém:
500 ml mléka
3 žloutky
40 g krystalového cukru
20 g kukuřičného škrobu
vanilka

Kakaové pařené buchty s vanilkovým krémem

Postup

Těsto:

  • Z droždí, části vlažného mléka a cukru si připravíme kvásek, který necháme asi 15 minut vykynout.

  • Z mouky, kvásku, zbytku mléka, cukru, vajíčka, kakaa a soli uhněteme pomocí kuchyňského robota hladké těsto.

  • Těsto přendáme na prkénko, ručně promícháme a vytvarujeme z něj bochník, který posypeme jemně moukou a necháme cca 1 hodinu kynout.

  • Vykynuté těsto dáme na pomoučenou pracovní desku a vyválíme z něj cca 0,5 cm hrubý obdélník.

  • Rozdělíme jej na 8 stejných částí.

  • Do středu dáme kousky bílé čokolády, maliny a trochu džemu a vytvarujeme bochánky.

  • Buchty přendáme na papírem vystlaný pečicí plech a necháme přikryté utěrkou kynout asi 30 minut.

  • Plech s buchtami vložíme do studené trouby a nastavíme ji na 100 ° C a plnou páru nebo program Knedlík. Paříme je 30 minut.

  • Pokud nemáte parní troubu, můžete je napařit klasicky v parním hrnci nebo na pařáku.

Mezitím si uvaříme krém. V troše mléka utřeme škrob, cukr, vajíčka a vanilku. Směs nalijeme do horkého mléka a povaříme, dokud zhoustne.

Kakaové pařené buchty podáváme s horkým vanilkovým krémem.