
Těstoviny gratinované parmezánem
Těstoviny gratinované parmezánem
Tajné ingredience ve vaší kuchyni
Nemáte moc času, ale zato velký hlad? Připravte si vynikající oběd, který se uvaří skoro sám.
Přísady na těstoviny gratinované parmezánem
1 cibule, 1 svazek petrželky, 250 g vařené šunky, 50 g parmezánu, 1 vejce, 250 ml mléka, strouhaný muškátový oříšek, 1 litr vody, špetka soli, 250 g těstovin tagliatelle
30 min | teplota: 180°C | režim: 2 Nízká vlhkost 700ml | obtížnost: střední | porce: 4

Trouba SteamPro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou.

Příprava
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Omyjte petrželku, oberte lístky a nasekejte je najemno. Šunku nakrájejte na proužky a nastrouhejte sýr.
Smíchejte vajíčko, mléko, nasekanou petrželku a špetku muškátového oříšku v misce a odložte stranou.
Vodu přiveďte k varu a přidejte špetku soli. Těstoviny vařte o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu.
Zatímco se vaří těstoviny, rozehřejte na pánvi máslo a orestujte v něm cibuli. Slejte těstoviny, smíchejte je se šunkou a cibulkou a dejte do zapékací mísy. Těstoviny přelejte směsí vajíčka a mléka. Posypte strouhaným parmezánem.
Zapékací mísu dejte na druhou pozici roštu a použijte funkci „nízká vlhkost“. Pečte při 180 °C po dobu 30 minut.