Pikantní dýňový hummus

Pikantní dýňový hummus

Hummus je tradičním pokrmem Blízkého východu, kde se již po staletí izraelské a arabské rodiny dohadují, čí receptura této pochoutky je ta nejlepší.
Nejčastěji se připravuje z cizrny, olivového oleje a citronové šťávy. My pro vás máme netradiční variaci z pečené dýně s pikantními papričkami jalapeños.
Hummus si můžete namazat na chleba jako pomazánku nebo použít jako dip k nachos či  nakrájené zelenině. 

 

Ingredience

550 g pečené dýně, 400 g bílých fazolí, 2 limetky, 1 stroužek česneku, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíce nasekaných nakládaných jalapeños, 1 polévková lžíce tahini, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžičky kukuřice, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička sušených chilli vloček, sůl, pepř

Pikantní dýňový hummus

Postup

  1. Oloupanou a nakrájenou dýni vyskládejte na plech s pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 °C cca 10–15 minut do měkka.

  2. Mírně vychladlou dýni dejte do kuchyňského robota spolu s dalšími ingrediencemi, tzn. s fazolemi, limetkovou šťávou, česnekem, olivovým olejem, papričkami jalapeños, tahini, jablečným octem, kukuřicí a mletou paprikou.

  3. Vše rozmixujte dohladka a případně dochuťte ještě solí a pepřem. Na závěr přidejte sušené chilli vločky.
Kompaktní mixér Explore 7 E7TB

Nový mixér z řady Explore 7 ve zlatavé barvě připraví vynikající jídlo jediným stisknutím tlačítka. Technologie PowerTilt® hlídá optimální nastavení rychlosti a zároveň udržuje nízkou teplotu, aby si všechny mixované ingredience zachovaly maximum vitamínů a živin, přirozenou barvu a chuť. S přednastavenými recepty budou mít polévky, smoothie a šťávy vždy perfektní konzistenci.