Roastbeef

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

podle Foodlover

Dobře upečený roastbeef je docela majstrštyk. Úspěch totiž závisí na správném propečení, protože maso musí být uvnitř lehce narůžovělé a šťavnaté, nikoliv syrové, nebo naopak vysušené. Pokud máte naši parní troubu s teplotní sondou, upečete roastbeef pokaždé jak v michelinské restauraci. Důležitý je také výběr masa. Tereza z blogu Foodlover doporučuje květovou špičku.

Ingredience

Roastbeef: 1 kg květové špičky, 800 g brambor, 200 g mrkve, rozmarýn, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, pár kapek worcestrové omáčky

Na domácí tatarku: 100 g majonézy, 1 najemno nasekaná šalotka, najemno nasekaná pažitka, šťáva z půlky citronu, 2 najemno nasekané kyselé okurky, 1 lžíce láku z okurek, petrželka na posypání

Roastbeef s pečenými bramborami

Postup

1. Maso osušte, svažte provázkem, osolte, opepřete a opečte na pánvi ze všech stran. Pak přendejte do pekáčku a pozvolna pečte při 140 °C, dokud teplota v mase nedosáhne 60 °C, resp. asi o tři až pět stupňů méně, protože maso po vyndání z trouby ještě dojde.

2. Brambory i se slupkou omyjte a nakrájejte na osminky, oloupanou mrkev na kolečka. Dejte na plech, zalijte olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a posypejte najemno nasekaným rozmarýnem. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut.

3. Mezitím si připravte tatarskou omáčku. Majonézu smíchejte s okurkami, šalotkou a najemno nasekanou pažitkou. Dobře osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

4. Maso nakrájejte na tenké plátky (ideálně po úplném vychladnutí) a podávejte s pečenými bramborami a domácí tatarkou. Nakonec posypejte petrželkou.
Multifunkční parní trouba CombiSteam Pro

Trouba CombiSteam Pro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou.