Salát s pečenou dýní

Salát s pečenou dýní

podle Foodlover

Královnou sezony padajícího listí je bezesporu dýně, tak šup s ní na gril. Její oranžová barva podzimním salátům náramně sluší. Že nemáte gril? Blogerka Foodlover vyzkoušela Plancha gril na varnou desku. V pohodlí domova můžete grilovat maso i zeleninu po celý rok. A za každého počasí.

Ingredience

2 hrsti salátových listů (např. dubový a ledový), 1/2 menší dýně hokaido, 1/2 červené papriky, 2 lžíce dýňových semínek, 2 lžíce pekanových ořechů, 100 g balkánského sýra, sůl, pepř, olivový olej, balzamikový ocet, citronová kůra

Postup

1. Polovinu dýně zbavené semínek nakrájejte na měsíčky, s paprikou udělejte totéž. Rozehřejte gril, zeleninu potřete olivovým olejem, posolte a ugrilujte. Hotovou zeleninu dejte stranou a nechte dobře vychladnout.

2. Salát vyperte a rozdělte na talíře. Grilovanou zeleninu pokrájejte na menší kousky, vložte do mísy, zakápněte olivovým olejem, balzamikovým octem a promíchejte s dýňovými semínky. Osolte a opepřete. V menší misce si připravte jednoduchou zálivku. Smíchejte olivový olej, balzamikový ocet a trochu nastrouhané citronové kůry.

3. Na salát navrstvěte grilovanou zeleninu se semínky, přidejte rozdrobený balkánský sýr a pekanové ořechy. Pokapejte dresinkem podle chuti.