Mátové sušenky
Mátové sušenky

Mátové sušenky

od @muz_v_zastere

 

Ingredience 

(asi na 24 kusů sušenek) 

20 g lístků čerstvé máty, 1 vejce, 150 g rozpuštěného másla, Šťáva a kůra z 1 citrónu, 120 g krystalového cukru, 250 g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva, 50 g posekaných pistácií nebo jiných oříšků, 20 g čokoládových kousků

Příprava

1. Do mixéru dejte mátu, cukr, vejce, máslo, citrónovou šťávu i kůru a rozmixujte. V misce smíchejte mouku s kypřicím práškem. Přilijte mátovou směs a utřete husté těsto. Poté přidejte pistácie a čokoládu. 

2. Z těsta tvarujte 30gramové kuličky, které položte na papírem vyložený plech s dostatečným odstupem, na velký plech se vejde 12 kusů.

3. Sušenky dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 12 minut. Nepečte je určitě déle, aby se zbytečně nevysušily. Použijete-li ventilátor, můžete péct i dva plechy najednou, v tom případě ale nastavte teplotu na 170 °C.

4. Po upečení nechte sušenky vychladnout a skladujte je v uzavřené nádobě. Zůstanou krásně měkké.