Čokoládový koláč

Čokoládový koláč

Podle Kitchen story

Přísady na čokoládový koláč

Příprava: 20 minut
Pečení: 30-35 minut

450 g vařené červené řepy, 100 g jablek, 300 g hořké čokolády bez lepku a laktózy, 100 g kokosového oleje + na vymazání formy, 200 g třtinového cukru, 4 vejce, 100 g rýžové mouky, 100 g mletých vlašských ořechů + na vysypání formy a finální dozdobení, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva bez lepku a fosfátů, 3 lžíce rybízové marmelády, 3 lžíce semínek z granátového jablka

Multifunkční parní trouba CombiSteam Pro

Trouba CombiSteam Pro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou.

Příprava

Troubu rozehřejte na 180 °C. Vařenou řepu a jablka oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Čokoládu a kokosový olej dejte do nerezové misky, ve vodní lázni nechte rozpustit a dobře promíchejte. Cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Postupně vmíchejte nastrouhanou řepu s jablky, ořechy, čokoládovou směs, mouku, kakao a prášek do pečiva. Promíchejte a vytvořte hladké těsto.

Formu na pečení vymažte kokosovým olejem a vysypejte jemně namletými ořechy. Vlijte těsto a dejte péct do vyhřáté trouby na 30-35 minut. Po upečení by měl mít koláč stále vláčný střed. Nechte ho vychladnout na mřížce a horní stranu potřete rybízovou marmeládou. Nakonec koláč dozdobte nasekanými ořechy a semínky z granátového jablka.