Letní salát s trhaným kuřecím masem

Letní salát s trhaným kuřecím masem

podle FoodLover

Trhané maso je hit a nemusí to být jen vepřové. Blogerka FoodLover použila kuřecí prsa, dobře je nachutila a svěřila na hodinu parnímu programu trouby Electrolux. Výsledkem je krásně měkké a šťavnaté maso, které si můžete zamíchat třeba do zeleninového salátu, vložit do bagety nebo sendviče. Ideální jídlo s sebou na cesty nebo do práce.

Ingredience

Kuře: 2 kuřecí prsa, 2 velké cibule, 1 lžíce uzené papriky, špetka sušeného zázvoru, limetová šťáva, 2 stroužky česneku, 1 lžíce třtinového cukru, olivový olej, sůl, pepř, voda nebo pivo na podlití

Salát: salát little gem, rajčata, okurka, olivový olej, balzamiko, sekaná petrželka, špetka cukru

Postup

1. Kuřecí prsa očistíme, dobře osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi do zlatova a dáme stranou. Cibuli na kostičky orestujeme, přidáme česnek nakrájený najemno, zasypeme paprikou, zázvorem a cukrem. Stáhneme z ohně a vrátíme do pánve kuřecí prsa. Podlijeme vše vodou, dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C s parním programem. Pokud byste parní troubu neměli, dejte na dno trouby alespoň kastrůlek s vodou. Kuře pečeme asi hodinu, často kontrolujeme a podléváme, aby se cibulka nepřichytila. Časem se krásně zkaramelizuje a dodá masu chuť.

2. Po hodině by mělo být maso upečené a mělo by se rozpadat. Maso roztrháme vidličkou, mělo by to jít dobře. Zamícháme s cibulovou směsí, a ještě zakápneme trochou limety.

3. Nakrájíme si salátové listy, okurku a rajče. Připravíme si dressing. V mističce spolu prošleháme olivový olej, balzamikový ocet, posekanou petrželku a špetku cukru. Podáváme.