zelenina

Jak zachovat zeleninu co nejdéle svěží

Sezónní ovoce a zelenina chutnají nejlépe, ale uskladnit je tak, aby neztratily svěžest, může být někdy složitější.

Jak správně skladovat chřest

Dbejte na to, aby se chřest nevysušil. Gumičku nesundávejte, aby chřest zůstal ve svazku, a ze stonků na konci odřízněte asi 2,5 cm. Potom jej postavte do sklenice, do které nalijte 2,5 až 5 cm vody, a zlehka přikryjte plastovým sáčkem. Takto zůstane chřest křupavý a křehký až 7 dní.

Jak správně skladovat avokádo

Avokádo můžete bez problémů skladovat v ledničce, protože chladné prostředí zastaví jeho zrání. Můžete jej nechat dozrát mimo chladničku a pak jej do ní uskladnit, aby si zachovalo ideální stupeň zralosti. Nemůžete se dočkat? Pokud chcete dozrávání avokáda urychlit, vložte jej do papírového sáčku.

Jak správně skladovat brokolici

Brokolice je chladnomilná plodina, jíž prospívá vysoká úroveň vlhkosti, proto byste ji měli dát do zásuvky na zeleninu ve vaší chladničce a nastavit vysokou vlhkost. Neskladujte ji spolu s ovocem, protože to produkuje etylén, který má na brokolici nepříznivý vliv.

Jak správně skladovat salát

Salát nejlépe uchováte v zásuvce na zeleninu v chladničce při vysokém stupni vlhkosti. To platí pro všechny druhy listové zeleniny. Pokud vaše chladnička nemá zásuvky s regulátorem vlhkosti, salát omyjte, zabalte ho do papírových ubrousků a zavřete ve vhodné nádobě.

Jak nastavit regulátor vlhkosti

Nevíte si rady s regulátorem vlhkosti v zásuvkách na zeleninu? Existuje jednoduché pravidlo. Druhy zeleniny, které časem hnijí, vyžadují nízkou vlhkost, zatímco druhy, které spíše vadnou, potřebují vlhkost vysokou. Ovoce skladujte odděleně, protože produkuje etylén, který znehodnocuje zeleninu.

Související články

  • Jak omezit vyhazování potravin
    Mísa salátu
  • Používání grilu v troubě na pečení
    ilustrace trouby
  • Jak na sous vide, jako váš oblíbený kuchař

    Jak na sous vide, jako váš oblíbený kuchař

    Jednodušší, než si myslíte a chutnější, než si dokážete představit. Naučte se, jak na sous vide jako v restauraci.